Zakup domu we Włoszech

Tu można pisać o "wszystkim i o niczym" :)
Gark

Zakup domu we Włoszech

Post autor: Gark »

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad pomysłem, żeby zamieszkać we Włoszech albo kupić tam coś na własność. W trakcie szukania informacji natknąłem się na stronę https://moosecasaitalia.com/ prowadzoną przez Polaków, którzy pomagają ogarnąć cały temat. Można znaleźć tam sporo pożytecznych treści – o włoskich regionach, kosztach życia, meldunku czy procedurach związanych z relokacją. Co istotne, oferują również wsparcie przy nabyciu nieruchomości: pomagają wyszukać odpowiednie oferty, kontaktują się z lokalnymi agencjami, sprawdzają stan prawny, organizują tłumaczenia oraz są obecni przy podpisywaniu umowy u notariusza. Jak ktoś nie zna włoskiego albo nie czuje się pewnie z taką transakcją za granicą, to naprawdę może się przydać. Sam jeszcze nie podjąłem decyzji, ale im więcej czytam na ten temat, tym bardziej kusi, żeby spróbować.
general

Re: Zakup domu we Włoszech

Post autor: general »

Szukam miejsca na weekendowy wypad nad jezioro i zależy mi na wygodnym noclegu z widokiem. Chcę, żeby było blisko atrakcji i jednocześnie cicho i komfortowo. Trafiłam na apartamenty przy promenadzie mikołajki, które wyglądają naprawdę przytulnie i mają świetną lokalizację. Zastanawiam się, jak wygląda codzienne życie w takim apartamencie — czy łatwo do niego trafić i czy okolica jest spokojna. Może ktoś z Was spędzał czas w apartamenty przy promenadzie mikołajki i może podzielić się opinią.
ODPOWIEDZ