IE 42

Sterowniki kotłowe
verb
Posty: 636
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 14 lis 2020, o 07:10

Da się. Jak wyłączysz/zmienisz czujnik powrotu na tym wyjściu, to pojawi się na innym złączu. Miałem podłączone wszystkie czujniki, więc się da ;]

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1224
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 14 lis 2020, o 09:43

No na Romana można zawsze liczyć :)

Dzięki za podpowiedź - pobawię się jutro tym podłączeniem :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

verb
Posty: 636
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 14 lis 2020, o 18:06

Jeśli dobrze pamiętam (obecnie mam ino cz.powrotu i cz. cwu podłączone) to RES1 i RES2 będziesz miał do wyboru.

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1224
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 15 lis 2020, o 16:29

No to u mnie wyszło tak, że na TERMO - mam czujnik pokojowy, a na RES2 czujnik powrotu.

Tak więc czujnik pokojowy działa i pokazuje temperaturę a czujnik powrotu na RES2 się uparł i nic nie pokazuje - czujnik dobry bo wcześniej pokazywał.

Może coś się przestawiło na ale nie wiem co :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

verb
Posty: 636
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 16 lis 2020, o 09:08

Pewnie coś pokręciłeś z kabelkami :lol:

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1224
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 16 lis 2020, o 09:50

Heh - jest taka możliwość ale wszystkie kabelki mam na długiej ( listwie kostek) i każdy kabelek opisany tak, że pomyłkę raczej wykluczam.

No ale sprawdziłem teraz na sterowniku to tam pokazuje temperaturę powrotu "Pwr" aktualnie 42 st C. czyli połączenie jest ok. Może zmienię tablice www sterownika na inną hmm :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

verb
Posty: 636
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 16 lis 2020, o 10:24

Aaa..to tego Ci nie powiem, czy wyświetlało, nie pamiętam.

Awatar użytkownika
czp
Administrator
Posty: 89
Rejestracja: 27 lis 2012, o 18:18
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp » wczoraj, o 15:24

Śniegu prószyło ale za mało - mogło by być minus 1 st C i z 15 cm śniegu :)

W kotle się pali ok i byle do wiosny :)
Załączniki
IMG_20201129_083121.jpg
IMG_20201129_083210.jpg

ODPOWIEDZ
kuchnie wrocław opinie