IE 42

Sterowniki kotłowe
Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 14 sty 2019, o 17:44

Podnieść moc maksymalną wyżej np. na 90 - ewentualnie na początek podnieś też ograniczenie spalin np.na 160 :) - to może dojdzie.
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 14 sty 2019, o 21:35

Coś znowu mi internet na sterze szwankuje i restart nie pomaga.

Może do rana przejdzie :(
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

JTFX
Posty: 58
Rejestracja: 7 gru 2017, o 21:42

Re: IE 42

Post autor: JTFX » 14 sty 2019, o 22:41

czp01 pisze:Coś znowu mi internet na sterze szwankuje i restart nie pomaga.

Może do rana przejdzie :(
U mnie podobnie Obrazek

verb
Posty: 529
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 15 sty 2019, o 02:13

I u mnie nie działa. Darmowy dostęp się skończył ;)

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 15 sty 2019, o 07:02

Raport mniejszości - 15.01.2019 - 6,50:

- proces spalania na mocy 40 na 90 %,
- parametry spalania 5/40/31,
- włączona funkcja czyszczenia palnika 9 cykli na 7s,
- zadana CO 51,0,
- zużycie 20,9 kg doba,
- na zewnątrz -minus 3 st. C,
- temperatura podajnika 48,9 czyli ok,
- na palniku ok i nie widać niedopałków,
- brak połączenia stera z internetem (serwerem) od dnia wczorajszego.


Wymiennik może być.


Fotki : przyłapany na mocy - chyba 60% . Z uwagi na komunikat o braku opału niestety nie widać na sterowniku na jakiej mocy ster pracuje.
Załączniki
IMG_20190115_064746.jpg
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 15 sty 2019, o 07:08

Pisze maila do producenta stera odnośnie tego internetu - niech coś działa.

Jak to skończył się darmowy dostęp a miał być płatny ? !!!!!!


Tak myślę dla własnych potrzeb - czy nie można by uruchomić formularza strony na wewnętrznym ip i połączyć się ze sterem.
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

staryk
Posty: 1317
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: IE 42

Post autor: staryk » 15 sty 2019, o 08:15

Miał być jak i wiele innych rzeczy ;) pewnie netu nie ma więc problem z łącznością z serwerem

Wysłane z mojej Nokii 3310 przy użyciu Tapatalka


verb
Posty: 529
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 15 sty 2019, o 09:23

I jak, dostałeś odpowiedź ?
Mi się zdaje, że była mowa o abonamencie. Ale do strony w takim wydaniu ? :lol:

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 15 sty 2019, o 09:50

Odpowiedzi brak.

:(
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 15 sty 2019, o 10:02

No połączenie z serwerem powróciło :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

lukasz42
Posty: 484
Rejestracja: 4 sty 2018, o 21:43

Re: IE 42

Post autor: lukasz42 » 15 sty 2019, o 10:03

No u mnie też net działa .. ale dalej nie potrafi dobić do zadanej... dalem moc max na 90 zobaczymy..

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 15 sty 2019, o 10:05

Masz na kotle 51,5 - to tragedii nie ma.


Ale po co Ci na kotle 60 st.C zadanej czy taką musisz mieć aby dogrzać dom ?
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

lukasz42
Posty: 484
Rejestracja: 4 sty 2018, o 21:43

Re: IE 42

Post autor: lukasz42 » 15 sty 2019, o 10:08

Nie , mam zawsze 55 wczoraj jak szedlem do roboty dalem wyżej myslalem ze dobije.. zapomnialem zmniejszyc ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 15 sty 2019, o 10:16

U mnie 51 zadanej wystarcza a nawet za dużo (kiedyś chodziłem na 43 lub na 47 zadanej).


Zauważyłem jednak (moje prywatne zdanie wynikające z obserwacji ale nie poparte badaniami), że kocioł na 51 jakoś lepiej chodzi :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

verb
Posty: 529
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 15 sty 2019, o 10:53

lukasz42 pisze:
15 sty 2019, o 10:08
Nie , mam zawsze 55 wczoraj jak szedlem do roboty dalem wyżej myslalem ze dobije.. zapomnialem zmniejszyc ;)
Wyłącz ograniczenie temp spalin, albo wyżej ustaw.

lukasz42
Posty: 484
Rejestracja: 4 sty 2018, o 21:43

Re: IE 42

Post autor: lukasz42 » 15 sty 2019, o 11:00

Mam na 160 dać jeszcze wyżej ?? A powiedz mi dlaczego termostaty w opcjach sa na off ??

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 15 sty 2019, o 11:11

To ja się zapytam a Ty masz gdzieś zainstalowany termostat. ? no nie grzejnikowe tylko taki pokojowy ?
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

lukasz42
Posty: 484
Rejestracja: 4 sty 2018, o 21:43

Re: IE 42

Post autor: lukasz42 » 15 sty 2019, o 11:28

Grzejnikowe termostaty mam tylko

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 15 sty 2019, o 15:51

No i osiągnąłeś tą upragnioną 60-tkę a spaliny też oblecą :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

lukasz42
Posty: 484
Rejestracja: 4 sty 2018, o 21:43

Re: IE 42

Post autor: lukasz42 » 15 sty 2019, o 16:31

No i spalanie tez wzrosło 37... ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 15 sty 2019, o 18:06

No tak bez spalania nie ma grzania :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 17 sty 2019, o 14:07

Roman - co tam sieć Ci padła bo Twój ster jakoś się nie ładuje i nie wiem ile mi jeszcze brakuje do Twojego spalania ?
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 17 sty 2019, o 15:40

No ok - tylko odłączę od centralnego jedno piętro i się spalanie poprawi - ha ha :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1112
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 18 sty 2019, o 08:23

No a jednak - jakiś cud.

Godz. 8,21

- spalanie u mnie 16,2 kg.
- spalanie u Romana 16,9 kg.

Będę dzisiaj z tej okazji świętował i pił coś dobrego :) :) :)

Wiadomo nie odłączałem od CO żadnego piętra.

:lol:
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

verb
Posty: 529
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 18 sty 2019, o 08:38

Przecież cały czas palisz mniej, biorąc pod uwagę kg/metr. U mnie są nie mostki, a mosty termiczne hehe ;) I drzwi wejściowe panie kolego, brak tzw lauby :roll:

ODPOWIEDZ
kuchnie wrocław opinie