Ten nadajnik L2 jest bliżej niż myślałem, 31km, antena jest prosto na niego skierowana, a drugi nadajnik 50kW jest ze 35 stopni w prawo. Może antena jest do d.py ? Siatka Philips.
Ja miałem pożądaną z telmora wszystko było ok do czasu jak weszło DVB-T to zaczęły się problemy wywaliłem i kupiłam taką http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7709897307
Jedynie 8mux czasami coś tam zaswiruje ale on ma słaby nadajnik i inna częstotliwość to mogą być takie jaja.
A ja się zastanawiam, czy nie kupić Televesa z technologią BOSS. Z zasilaczem 3 stówki, ale może mnie przestaną wnerwiać domownicy. Jeszcze godzinę temu nie rwało, teraz zanik sygnału co kilka minut, jak ino synowa wróciła do domu to się zaczęło. Ja piedr...
Ale czego ten sygnał całkowicie zanika ? Na TV brak sygnału pisze, i za chwilę wraca.
Cała instalacja w kablu Triset 113, zarobione wszędzie złączami kompensacyjnymi Cabelcon. Instalacja świeża, robiona na nowo gdy przerabiałem ocieplenie dachu z wełny na PUR.
I tu zagadka. Wcześniej, na byle jakich kablach wsio śmigało. Różnica w budowie taka, że przeniosłem router, i poprowadziłem kabel tel, razem z koncentrykiem. Dodatkowo - jak pisałem - router jest obok puszki w której znajduje się splitter Signal.
Mam z multromem na 3 tv i działa nawet w pracy mogę oglądać nie jest przypisany adres IP. Ale net te 20mb na jeden tv musi mieć by to stabilnie działało
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Programy wszystkie plus VOD
Noi najpiej jak tv z smartem albo rasberry pi i aplikacja kodi