Aluminiowe drzwi przesuwne na taras
Aluminiowe drzwi przesuwne na taras
Myślę o takich drzwiach przesuwnych na taras, ale zastanawiam się, czy to nie będzie uciążliwe na co dzień. Ktoś może podzielić się wrażeniami?
Re: Aluminiowe drzwi przesuwne na taras
Na co dzień są raczej wygodniejsze niż tradycyjne skrzydła, bo otwierasz jednym ruchem i nie musisz uważać, że coś się obije albo będzie przeszkadzało. Fajne jest to, że można otworzyć tylko część, jak chcesz przewietrzyć, albo całkiem szeroko, kiedy wychodzisz na taras z całą rodziną. W przypadku dużych pomieszczeń robią naprawdę wrażenie, bo salon wydaje się bardziej przestronny. Zimą nie ma problemu z użytkowaniem, bo prowadnice są skonstruowane tak, żeby nie blokowały się od mrozu czy deszczu. Ważna jest oczywiście jakość montażu – to ma duże znaczenie, czy później działa to lekko i szczelnie. Wizualnie też sporo dają, bo taras staje się częścią domu, a nie osobną przestrzenią. Jak chcesz zerknąć na przykłady i trochę opisu, to zobacz tutaj: https://www.reynaers.pl
. Myślę, że jak ktoś szuka komfortu i nowoczesnego rozwiązania, to jest to ciekawa opcja.
. Myślę, że jak ktoś szuka komfortu i nowoczesnego rozwiązania, to jest to ciekawa opcja.