IE 42

Sterowniki kotłowe
Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1129
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 29 mar 2019, o 19:34

Mam nadzieję, że w tym sezonie grzewczym zrobiłem dzisiaj ostatnie tankowanie kotła. Te 180 kg ekogroszku powinno już starczyć do końca okresu grzewczego !!! :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

verb
Posty: 549
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 29 mar 2019, o 21:36

Chyba tak, jak ja już wrzuciłem letnie, to zima musi odejść ;) Mi pali 11, Tobie 13, adny kurde niecałe 8. Ciekawi mnie czemu Jędrzej pali jeszcze pod 20kg, i całą zimę coś dużo mu szło...
Wsadzałeś SD do stera, czy czasem się te wykresy nie malują ?

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1129
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 29 mar 2019, o 22:53

SD mam w sterze - aleee niestety wykresy się nie rysują :(
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

verb
Posty: 549
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 29 mar 2019, o 23:17

Pupa :lol:

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1129
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 24 kwie 2019, o 19:33

Dzisiaj platforma http://www.ie.net.pl/ nie działa - hmmmm :(
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

staryk
Posty: 1317
Rejestracja: 29 lis 2017, o 22:07

Re: IE 42

Post autor: staryk » 24 kwie 2019, o 19:47

Nie dziś, a teraz bo w dzień dzialala

Wysłane z mojej Nokii 3310 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1129
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 2 wrz 2019, o 16:30

No to gdzieś za miesiąc i parę dni ogłosimy rozpoczęcie sezonu zimowego na tym samym sterze ie42, który się dalej kula :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

verb
Posty: 549
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 3 wrz 2019, o 03:18

Ano się kula. Trochę miałem zabawy z miesiąc temu, bo varmo się skończyło, a retopal na obecnym palniku jeszcze nie chodził. W lato źle się ustawia.

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1129
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 7 paź 2019, o 20:52

Coś mi sieć w sterze dzisiaj przestała działać. Jak tam nie zaglądałem to był spokój a jak dzisiaj sobie przypomniałem o kotłowni to za chwilę sieć padła. Sterownik (moduł) nie wykrywa WiFi ani się z siecią nie łączy.

Mam nadzieję, że to coś na serwerze i że mi to na początku sezonu nie padło uff :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1129
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 8 paź 2019, o 19:27

Ster po nocnej rozłące z modułem jakoś się zreflektował i już w sieci chodzi.

Może mi ktoś przy pomnieć, gdzie można podłączyć w sterze (pod jakie wyjście) czujnik temperatury wewnętrznej ?
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

verb
Posty: 549
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 9 paź 2019, o 16:04

Nie pamiętam już, ale pod TERMO się podłączało ten czujnik. Zresztą tam jest tak porobione, że konfig wyjść się zmienia, w zależności od konfigu wyjść używanych, tzn że mają więcej funkcji niż było opisywane.

andy46
Posty: 216
Rejestracja: 10 cze 2017, o 18:13

Re: IE 42

Post autor: andy46 » 11 paź 2019, o 01:41

podłączenie czujnika nic nie daje pic na wodę fotomontaż jedynie na piecu w piwnicy będziesz widział temp. w domu :cry: :cry: :cry:

verb
Posty: 549
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: IE 42

Post autor: verb » 11 paź 2019, o 06:38

Dokładnie. Taki gówniany termometr.

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1129
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 11 paź 2019, o 11:52

To na stronie nie będzie tego ( temperatury pomieszczeń) widać ???

To jak nie to szkoda zachodu !!!!
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1129
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 11 paź 2019, o 11:54

Pokazała się jakaś aktualizacja do ver 47 - na stronie stera - dziwne :)
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1129
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 11 paź 2019, o 13:24

Mają być wykresy składowane na serwerze - to zobaczymy czy to jakoś chodzi hmmm,.
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1129
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: IE 42

Post autor: czp01 » 11 paź 2019, o 13:55

Zmiany w nowym sofcie jakie zauważyłem:

Na plus:
- wykresy są i się rysują w odstępach co 5 minut ( śmiało można by dać co 1 minutę),
- zakładki sterownika bardzo szybko się przełączają ( powiem tak w końcu i a jednak się dało),

Na minus:
- zapisywanie zmian ze strony internetowej dalej bardzo powolne - trzeba odczekać ze 3 minuty,
- innych zmian w konfiguracji stera nie widać,
- miał być wywalony tłok ale dalej jest.
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

ODPOWIEDZ
kuchnie wrocław opinie