Pompa CO ALPHA2 25-60

Tematy związane z instalacjami CO - schematy, pomoc, etc.
Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1106
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Pompa CO ALPHA2 25-60

Post autor: czp01 » 24 lis 2018, o 14:40

Dzisiaj rano moja pompa CO ALPHA2 25-60 zaczęła coś dziwnie chodzić i wyświetlała na przemian E4 lub E8 mieszała tak gdzieś w odstępach 1 s przez minutę i powróciła do normalnego stanu wyświetlając pobór 3W i tak powinno być. Alpha jest cały czas ustawiona na I biegu i normalnie wyświetla pobór prądu w Watach i jest ok.

Mam nadzieję, że nie jest to jakiś objaw przyszłej awarii :(

Dopiero teraz na zdjęciu zauważyłem, że przy E4był znaczek W a przy E8 nie było.
Załączniki
IMG_20181124_081055.jpg
IMG_20181124_081057.jpg
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

verb
Posty: 527
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: Pompa CO ALPHA2 25-60

Post autor: verb » 24 lis 2018, o 18:02

Bez tytułu.jpg

Awatar użytkownika
czp01
Posty: 1106
Rejestracja: 24 paź 2013, o 22:03
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Re: Pompa CO ALPHA2 25-60

Post autor: czp01 » 24 lis 2018, o 18:20

Dzięki za szybką odpowiedź.

No płynu w instalacji pełno - widocznie jakieś lewe powietrze gdzieś się na pompę mogło dostać.
________________________________________
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania

verb
Posty: 527
Rejestracja: 21 maja 2017, o 20:27

Re: Pompa CO ALPHA2 25-60

Post autor: verb » 24 lis 2018, o 19:59

Teoretycznie... przepływ wystarczy zamknąć.

ODPOWIEDZ
kuchnie wrocław opinie