Zawsze odkładałem zakup takiego urządzania, aż w końcu kupiłem.
Rozdrabniacz do gałęzi czyli RYOBI RSH2545B o mocy 2500W.
DANE TECHNICZNE:
Napięcie: 2500W
Numer Artykułu: 5133002512
Waga (kg): 13,4
System cięcia: Ostrza
Moc akustyczna (dB Lwa): 106.5
WYDAJNOŚĆ:
Maks. średnica cięcia (cm): 4.5
Pojemnik do zbierania Pojemność (L): 40
Mechanizm rozdrabniający zbudowany jest w oparciu o tarczę z dwoma ostrzami tnącymi. Wybrałem akurat taki sprzęt bo chciałem mieć bardziej drobno zmielone "rozdrobnione" gałęzie niż w rozdrabniaczach walcowych zębatych.
Rozdrabniacz gałęzi
Re: Rozdrabniacz gałęzi
Zamówienie szło tylko jeden dzień. Trzeba było rozpakować i przykręcić nogi i sprzęt gotowy do działania
Wczoraj już go uruchomiłem i pociąłem trochę gałęzi.
Pierwsze wrażenia to:
- chodzi głośniej niż te rozdrabniacze walcowe zębate wolno obrotowe,
- gałęzie do 3 cm śmiga jak się patrzy ( grubszych nie będę dawał co by się nie rozleciał),
- jak gałąź nie ma wielkich poprzecznych odrostów to sam ciągnie, aż z ręki wyrywa,
- gałęzie pocięte drobno.
Podawałem mu wczoraj gałęzie z jabłoni z wiśni i czereśni, a nawet jakieś suche badylki z malin i po paru godzinach pracy jeszcze działa.
Dzisiaj może wrzucę fotki jak efekt cięcia jest rozdrobniony.
Sprzęcik wygląda na sumienie zrobiony i sprawia dobre wrażenie ale wiadomo, że to sprzęt raczej dla malutkich domowych zastosowań, jak to moja mówi od Twoja kolejna zabaweczka
Pierwsze wrażenia to:
- chodzi głośniej niż te rozdrabniacze walcowe zębate wolno obrotowe,
- gałęzie do 3 cm śmiga jak się patrzy ( grubszych nie będę dawał co by się nie rozleciał),
- jak gałąź nie ma wielkich poprzecznych odrostów to sam ciągnie, aż z ręki wyrywa,
- gałęzie pocięte drobno.
Podawałem mu wczoraj gałęzie z jabłoni z wiśni i czereśni, a nawet jakieś suche badylki z malin i po paru godzinach pracy jeszcze działa.
Dzisiaj może wrzucę fotki jak efekt cięcia jest rozdrobniony.
Sprzęcik wygląda na sumienie zrobiony i sprawia dobre wrażenie ale wiadomo, że to sprzęt raczej dla malutkich domowych zastosowań, jak to moja mówi od Twoja kolejna zabaweczka
Po drugim dniu cięcia rozdrabniacz Ryobi jeszcze żyje i nie padł z tym, że jak już wcześniej pisałem nie daje mu zbyt grubych gałęzi. Ostrza na tarczy też są na razie całe i nie widać żądnych ubytków.
Na początek urobek poszedł pod różne krzaczki typu iglaki itp. - a jak braknie krzaczków to reszta na kompostownik
Ja miałem pożyczony taki sprzęt. Chińczyk... ale dał radę, za pół dnia "zmieliłem" dwie duże przyczepki samochodowe. Tzn qrwa nie przyczepki, ino tyle ile na nie wlazło hehe
Chyba będzie wiosna to zodrabniach będzie w uzyciu na nowo - mam nadzieję, że w zimie nie zardzewiał ( schowany w garażu)
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania