IE 42
Re: verbomat
wiadomo ze zima w tym roku byla jaka byla. Moze tez ciezko mi sie pogodzic/uwierzyc ze taka roznica bylaby po ociepleniu domu. Dla bezpieczenstwa wolalbym 20tke, bo obecnie mam 38 kW. Czyli wychodziloby ze 2,5x kociol przywymiarowany? Nie twierdze ze nie, ale 15tka pewnie srednio daje 80%(brud zle ustawienie itd) a to jak potrzyma dluzej mrozik moze byc malo. A co tam za kociolek Ty masz w takim razie?
moj tez zaczal rysowac bez karty po aktualce softu
moj tez zaczal rysowac bez karty po aktualce softu
wykresy sie pojawily, ale podejrzec jak wygladaja rzeczywiscie trudno bo nie znalazlem jeszcze sterownika w ktorym byloby prawidlowo. Dodatkowo mapa sterownikow nie dziala przynajmniej u mnie
E no pisałem później, że karty jednak w sterze nie ma. Ale widze, że te wykresy (są bez karty) jakie coś nie halo - może jednak trzeba kartę włożyć hmm
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Ktoś wie.?
Co ile minut ten wykres powinien się aktualizować - bo nieraz robi parę godzin przerwy i tylko skośna kreska ?
Co ile minut ten wykres powinien się aktualizować - bo nieraz robi parę godzin przerwy i tylko skośna kreska ?
Mój sterownik verbomat
wykresy sa do d.... bo przeznaczone na nie jest wysokosc 98px wyglada na to ze tworcy strony sie proporcje pop.... zamiast na legende dac 98 a na wykres 402 dal odwrotnie jak sie zamieni jest ok. Ew mozna zmienic rozmiar 'div'a' odpowiedzialnego za wykresy i jest gitara( operacja jednorazowa dziala do przeladowania strony).
Reasumujac nie jest to wina karty nie karty tylko budowy strony
Reasumujac nie jest to wina karty nie karty tylko budowy strony
Do zimy będzie banglać
wykres aktualizuje sie za kazdym razem jak klikniesz "odswiez" to CI triggeruje doladowanie danych a zarazem wyrysowanie( noi oczywiscie refresh strony), a jak czesto sa dane doladowane to tego juz nie widac, bo to w backendzie siedzi.
Aha, ja też nie
Haha no dla mnie to dość łatwe i zrozumiałe. Ogólnie można przyjąć że Z. Każdym razem jak nacisniesz odśwież to pobierasz nowe dane i przerysosujesz wykres. A dane są zapisywane w czasie rzeczywistym(tak mi się wydaje nie widać tego ) i prawdopodobnie zapisywane w jakiejś bazie, a Ty robiąc click pobierasz je
Teraz trochę lepiej?
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
To trochę dziko bo jak teraz dam odśwież to widzę jaka jest np. temperatura spalin - no ale jaka była np. pół godziny wcześniej to się już nie dowiem bo wtedy nie było mnie przy kompie i nie odświeżałem hmmm
Mój sterownik verbomat
no jesli tak zostanie to troche lipa bedzie bo narazie to faktycznie laczy punkty, ale nie sadze, zeby ktos tak zostawil.
Zgodze sie z Verbem ze wazne ze cos drgnelo i robia a poprawki na pewno beda. Zreszta w kodzie widac ze juz planowali odczyt co 10-60 sek wiec pewnie to zrobia wczesniej czy pozniej
Zgodze sie z Verbem ze wazne ze cos drgnelo i robia a poprawki na pewno beda. Zreszta w kodzie widac ze juz planowali odczyt co 10-60 sek wiec pewnie to zrobia wczesniej czy pozniej
Też uważam że nie ma co się póki co napinać. Na pewno nie jest to ostateczny wygląd więc trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka
Dwa worki varmo czekają na swoją kolej co ciekawe 20kg varmo ma większą objętość od 25kg retopalu
Mam coś zmienić w ustawieniach czy zostawić jak jest
Mam coś zmienić w ustawieniach czy zostawić jak jest
Coś psulo sie wcześniej a mysle że wykresy obciazyly dodatkowo komunikację i niestety nie wyrabia
Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka
No, ale czytane jak ladujesz stronę i może niestety to wystarczy stąd ta groza jeszcze większą, że minimalnie zwiększenie a już problemy pozyjom uwidim.
Wątpię aby dla zwykłego serwera problemem była komunikacja z kilkunastoma czy kilkudziesięcioma sterownikami --- no gdyby to było kilka milionów połączeń to wtedy trzeba było by połączenia optymalizować a tak to wydaje mi się, że ciągle tym słabym ogniwem w tym naszym sterze jest tzw. "informatyk" i jego zdolności i tyle.
No dobra nie będziemy narzekać - będzie dobrze - bo najważniejszy jest algo a reszta to wiadomo
No dobra nie będziemy narzekać - będzie dobrze - bo najważniejszy jest algo a reszta to wiadomo
Mój sterownik verbomat
A zdziwilbys się jak można spieprzyc implementacje. Ty widzisz kilkadziesiąt urządzeń, ale ile one żadan wysyłają to nie wiesz (i tu kłania się implementacja)czp01 pisze:Wątpię aby dla zwykłego serwera problemem była komunikacja z kilkunastoma czy kilkudziesięcioma sterownikami -
Dobre to szczegóły,. Ważne żeby efekt końcowy był zadowalajacy i nieldugo
Nic nie robiłem a jest na zielono samo się naprawiło dziś zasypie varmo ale huba od jutra będzie się palić bo zostanie jeszcze to co w ślimaku
Zasypałem retopalu tyle co na ślimaku
Tylko że teraz trzeba będzie przeliczyć wydajność podajnika bo pewnie będzie zupełnie inna
Tylko że teraz trzeba będzie przeliczyć wydajność podajnika bo pewnie będzie zupełnie inna
Andy chyba jeszcze nie całkiem. Jak pójdzie już samo varmo będziesz widział po popiele, będzie taki drobny jakby piaskowy
To dzisiaj już na pewno pali się varmo
Trochę duże zużycie pokazuje ale myślę że u mnie będzie inne ustawienie podajnika przedtem zamiast standardowego 4.? Miałem 3.7
Trochę duże zużycie pokazuje ale myślę że u mnie będzie inne ustawienie podajnika przedtem zamiast standardowego 4.? Miałem 3.7
Teraz już tak Musisz wprowadzić zmiany w podawaniu, varma idzie dużo mniej wagowo dlatego będziesz miał widoczne zawyżone spalanie
Verb będzie dostępny dopiero w sobotę pod wieczór i w niedzielę.
Przeprasza że nie odpowiada gdyby ktoś pisał do niego.
Verb będzie dostępny dopiero w sobotę pod wieczór i w niedzielę.
Przeprasza że nie odpowiada gdyby ktoś pisał do niego.