IE 42
Re: verbomat
Powinien działać
Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka
Jakiekolwiek ustawienia by nie były to okolice 40kg kocioł wciąga, teraz po tej zmianie wskoczył nawet na 41.
Jest czysto? Jeśli jest to ciężko będzie wyciągnąć mniej.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
No właśnie deflektor jest czarny gdy leci na większych mocach, jak schodzi na mniejsze to jest ok Jeśli się nie da to się nie da. Jestem w domu to mógłbym pokombinować stąd moje pytanie
Jeśli tak jest optymalnie to nie ruszam nie pytam itd
Jeśli tak jest optymalnie to nie ruszam nie pytam itd
Wygląda to tak akurat zaczął dopalanie
Leciał na 90%
I ruszył na 80% Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka
Leciał na 90%
I ruszył na 80% Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka
Ustawione. Moc maxymalna została ba na 90
Po 1,5 godzinie od zmiany wygląda to tak leciał na 60%
Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu TapatalkaRe: verbomat
Niech lata
Moc min tj 50% pierwsze zdjęcie i dopalanie 2 max 3 zdj
Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu TapatalkaRe: verbomat
Staryk a czujnik powrotu dobrze ci pokazuje masz powrót taki sam jak zasilanie
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Nom widzisz perpetum mobile . Tak serio to powrót jest za 4d, więc jest pomieszanie. 2gi powrót ma 51 stopni.
@Roman przedmuch jest na 7 zmieniony zobaczymy co z tego będzie. Na dworze ciepłej a spalanie idzie w górę hm
@Roman przedmuch jest na 7 zmieniony zobaczymy co z tego będzie. Na dworze ciepłej a spalanie idzie w górę hm
że idzie tyle samo ale jak już stabilizacja to powinno tyle samo być, ale co byśmy robili jak to by było takie proste. W ogóle to buja się to spalanie +-2kg Dzisiaj go jeszcze wyczyszcze na święta a niech ma
No kociołek na święta wyczyszczony. W załączeniu foty jak wyglądał, troche słabo jak po 3 tygondiach. W komorze spalania wszystko fajnie a ponad deflektorem w plomieniowkach jak na zdjęciach.. Wygląda to na zdjeciu z lampa jakby szare było ale to tylko złudne,było czarne. Plus na pewno taki ze bardzo łatwo to się czyścilo. Może to rzuci jakiś pomysł na dostojenie kotła.
Ciekawe czy i o ile spadną spaliny po czystce
Po włączeniu pali się super. Czemu nie może tak być po jakimś czasie?
Deflektor bielutki mimo że na max goni Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka
Ciekawe czy i o ile spadną spaliny po czystce
Po włączeniu pali się super. Czemu nie może tak być po jakimś czasie?
Deflektor bielutki mimo że na max goni Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka
Zawsze jak czyszcze piec to czyszczę i palnik. I po wyczyszczeniu palnika mam wrażenie że pali się idealnie tj czuć moc, powietrze elegancko wszędzie dociera i spała się lux deflektor biały mimo że idzie na mocy max. Przede wszystkim po
jak mam kocioł i zawsze próbowałem utrzymać stan po wyczyszczeniu jak najdłużej. Myślę że to sprawa spiekania tego popiołu i zatykania dysz powietrza. Może uda się teraz z Twoja pomocą to ustawić.
Po wyczyszczeniu widać jak spadla temp spalin 25-30stopni
Rzucam zdjęcie z teraz 80%
Jak widać po nocy tworzy się po prawej stronie taki garbek i on później sobie rośnie, ogólnie mam wrażenie po jakimś czasie opał w palenisko jest jakby 'zawieszony'. Ciężko to uchwycić na zdj bo mimo iż oko ludzkie widzi to aparat nie złapie
Nie jest to sprawa sterownika tylko palnika a mam nadzieję że za pomocą stera uda się to jakoś rozwiązać Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka
jak mam kocioł i zawsze próbowałem utrzymać stan po wyczyszczeniu jak najdłużej. Myślę że to sprawa spiekania tego popiołu i zatykania dysz powietrza. Może uda się teraz z Twoja pomocą to ustawić.
Po wyczyszczeniu widać jak spadla temp spalin 25-30stopni
Rzucam zdjęcie z teraz 80%
Jak widać po nocy tworzy się po prawej stronie taki garbek i on później sobie rośnie, ogólnie mam wrażenie po jakimś czasie opał w palenisko jest jakby 'zawieszony'. Ciężko to uchwycić na zdj bo mimo iż oko ludzkie widzi to aparat nie złapie
Nie jest to sprawa sterownika tylko palnika a mam nadzieję że za pomocą stera uda się to jakoś rozwiązać Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka
Mogę oczywiście. Już zmieniam. Czy tylko to?
Powrót jest bezpośrednio z cwu osobne wyjście i wejście . Ten co czujnik to z głównego układu jest temp, mam nadzieję że gdzieś tam w kotle się mieszają
MarekD? Eee... Nie... Skzp ma i tyle. No i trochę się czasami wczuwa w rolę. Ty masz C? Eee no muszę się chyba zacząć docieplać :]
Roman i jak z tą energia u mnie, bo temp zmieniona i wychodzi na to że przebija te 52 stopnie. Mnie bardzo zastanawia to spalanie jakie jest.
Ale teraz min mam 50 może trzeba mu to opuścić?
Co do spalania to jeśli takie wychodzi z zapotrzebowania to ok. Mi chodzi o to że po tym jak zwiekszylem temp na grzejniki to podczas dogrzewania palił mniej niż teraz jak utrzymuje i idzie w górę to mnie dziwi
Co do spalania to jeśli takie wychodzi z zapotrzebowania to ok. Mi chodzi o to że po tym jak zwiekszylem temp na grzejniki to podczas dogrzewania palił mniej niż teraz jak utrzymuje i idzie w górę to mnie dziwi
Ostatnio zmieniony 22 gru 2017, o 09:21 przez staryk, łącznie zmieniany 1 raz.
Patrząc w zasobnik to w ogóle inne bajka jeśli chodzi o spalanie. W zasobniku mniej groszku niż mogłoby się wydawać z wyliczeń
Już właśnie liczę zwiększyć jeśli już to nieznacznie jakieś 0,2 wszystko poogarniam i napisze
Ok zwazone wyliczone ustawione nowe. 10% różnicy wyszło, ale to może być różnica w weglu(mimo że ten sam) poza tym wiadomo że nie waze w warunkach laboratoryjnych więc spoko luz, stabliziujemy(potwierdzone 3 zasypami) się między 2,7 a 3,
Nie bardzo rozumiem jakie swoje nastawy mam ustawic? Czy ma to znaczyć że mam podnieść temperatury? Czy zmieniać ustawienia kotła? Czy kopci nie wiem bo ciężko mi to zaobserwować z odległości 60m a jeśli z takiej odległości nie widzę to chyba przyjąć można że nie.
Akurat mam urlop więc mogłem to zrobić, a robię to po to by usrednic spalanie i za którymś razem jak wyjadę na dłużej mógł podejrzec z jakimś przybliżeniem ile jeszcze opału zostało. Myślę że wam też by wychodzilo różnie jak za każdym razem by ważyć co zostało co spalilo.
Akurat mam urlop więc mogłem to zrobić, a robię to po to by usrednic spalanie i za którymś razem jak wyjadę na dłużej mógł podejrzec z jakimś przybliżeniem ile jeszcze opału zostało. Myślę że wam też by wychodzilo różnie jak za każdym razem by ważyć co zostało co spalilo.
Takie były moje wrażenia jest coś nowego to się pobawię. Nie wiem czy rozszerzenie zakresu na 40-100 nie wyszlo na dobre bo jakby od tamtego czasu spalanie po trochu zaczęło spadać.
Nie bede pytać dalej bo mam wrażenie że dość masz już ustawiania u mnie. Jeśli mogę to tylko jedna prośbę mam. Jakbyś zauważyl jakieś duże błędy w moich ustawieniach to zwróć uwagę. Dzięki za
pomoc
Nie bede pytać dalej bo mam wrażenie że dość masz już ustawiania u mnie. Jeśli mogę to tylko jedna prośbę mam. Jakbyś zauważyl jakieś duże błędy w moich ustawieniach to zwróć uwagę. Dzięki za
pomoc