IE 42
Re: verbomat
nie chwalę się tylko podpowiedziałem wam moją opinię która się sprawdza w 100%
I nic mądrego nie powie tylko jakieś podteksty
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
w czym masz problem pilnuje zadaną na jednej mocy jak do tej pory będzie mało zał drugą moc
Właśnie a propos spalania, to co pokazuje na stronie nie do końca jest prawdą i chyba tj wina działania algorytmu tak jak Verb opisywał. No bo ile zostało pokazuje że spalil przez 24h 30kg
Bo 150 x 20% tj 30 kg
a wyliczone spalanie 36, 4 dlatego jak. Mówiłem warto aby był reset bo inaczej zakłamane jest przy zmianach (jak choćby wczoraj było zmieniane). Możnaby spróbować ustawiac 2 wartości: przewidywana liczona na podstawie godzinnego spalania i rozciagniete na 24h
rzeczywiste liczne dobowo z opcją kasowania to co mówiłem kiedyś.
Już nie mówię o banerze że można poszczególne godziny wyświetlac ile spalal, ale to jak będą wykresy to dużo łatwiej będzie zrobić(taka pierdola a może się przydac aczkolwiek to bajer nie wpływający na spalanie, ustawienia kotla itd)
Może ktoś przeczyta i kiedyś zrobi
Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka
Bo 150 x 20% tj 30 kg
a wyliczone spalanie 36, 4 dlatego jak. Mówiłem warto aby był reset bo inaczej zakłamane jest przy zmianach (jak choćby wczoraj było zmieniane). Możnaby spróbować ustawiac 2 wartości: przewidywana liczona na podstawie godzinnego spalania i rozciagniete na 24h
rzeczywiste liczne dobowo z opcją kasowania to co mówiłem kiedyś.
Już nie mówię o banerze że można poszczególne godziny wyświetlac ile spalal, ale to jak będą wykresy to dużo łatwiej będzie zrobić(taka pierdola a może się przydac aczkolwiek to bajer nie wpływający na spalanie, ustawienia kotla itd)
Może ktoś przeczyta i kiedyś zrobi
'Spalanie liczone jest obecnie z 24h. Czyli tak: jeśli wczoraj o tej godzinie spalał 40kg, a dziś 30kg, to pokaże średnią 35kg. Jutro analogicznie.'
Tak tłumaczyłem wczoraj, ale jesli liczne jest z ostatnich 24h to powinien pokazać 30.
Jeśli dobrze rozumiem to w ostatnie 24h spalil 30 a nie 35 bo jeśli jest 35 tj średnia z 48h a nie 24 wtedy bo 40 pochodzi ze zbioru z czasu 48-24 a 30 z czasu 24-0.
Tak tłumaczyłem wczoraj, ale jesli liczne jest z ostatnich 24h to powinien pokazać 30.
Jeśli dobrze rozumiem to w ostatnie 24h spalil 30 a nie 35 bo jeśli jest 35 tj średnia z 48h a nie 24 wtedy bo 40 pochodzi ze zbioru z czasu 48-24 a 30 z czasu 24-0.
Dlaczego?
Roman źle to odbierasz. Ja nie krytykuje tego jak co działa itd itp.
Dla mnie to co napisałeś tylko potwierdza to że jest to średnia z 48h a nie 24h. Piszę to tutaj nie w kwestii żebyś Ty coś zmieniał itd. W końcu udało się tu ściągnąć Pana Leszka i mam nadzieję że nie był to jednorazowy epizod z jego strony.
Jak na początku wspomniałem przeczytale m całe forum info odnośnie tego stera oraz wcześniejsza wymianę zdan na muratorze.
Jeśli ktoś ma swoją wizję(mam tu na myśli producenta) to nic mu nie zrobisz.
Ja cię doskonale rozumiem bo mnie też wqrza jak daje pomysł jak coś ulepszyć a kto inny to zlewa to.
Przydadek ten jest chyba jeszcze bardziej wrażliwy bo jak zrozumiałem wymyśliłes(sam albo z kimś) algorytm jak to ma działa i czytając pomysły jak dalej to usprawniac są super ale jak pisałem wyżej nie da się wszystkiego przeskoczyć.
Chyba wszyscy użytkownicy doświadczyli tego jak trudno coś Uzyskać(mam na myśli obiecana aktualne na święta), a zapewne ilość rzeczy jaka Ty chciałeś uzyskać jest niewspółmiernie duża do tego co inni chcieli.
Mnie bardzo cieszy ze chcesz pomagać i pomagasz w tym co jest a to że czasami jest nie tak jakbyś chciał przyjmuje jako 'jest jak jest, ja bym zmienil ale nie ode mnie to zależy'
Reasumując jeśli możesz pomagać z chęcią będą korzystal z pomocy a resztę olać bo szkoda nerwów
Dla mnie to co napisałeś tylko potwierdza to że jest to średnia z 48h a nie 24h. Piszę to tutaj nie w kwestii żebyś Ty coś zmieniał itd. W końcu udało się tu ściągnąć Pana Leszka i mam nadzieję że nie był to jednorazowy epizod z jego strony.
Jak na początku wspomniałem przeczytale m całe forum info odnośnie tego stera oraz wcześniejsza wymianę zdan na muratorze.
Jeśli ktoś ma swoją wizję(mam tu na myśli producenta) to nic mu nie zrobisz.
Ja cię doskonale rozumiem bo mnie też wqrza jak daje pomysł jak coś ulepszyć a kto inny to zlewa to.
Przydadek ten jest chyba jeszcze bardziej wrażliwy bo jak zrozumiałem wymyśliłes(sam albo z kimś) algorytm jak to ma działa i czytając pomysły jak dalej to usprawniac są super ale jak pisałem wyżej nie da się wszystkiego przeskoczyć.
Chyba wszyscy użytkownicy doświadczyli tego jak trudno coś Uzyskać(mam na myśli obiecana aktualne na święta), a zapewne ilość rzeczy jaka Ty chciałeś uzyskać jest niewspółmiernie duża do tego co inni chcieli.
Mnie bardzo cieszy ze chcesz pomagać i pomagasz w tym co jest a to że czasami jest nie tak jakbyś chciał przyjmuje jako 'jest jak jest, ja bym zmienil ale nie ode mnie to zależy'
Reasumując jeśli możesz pomagać z chęcią będą korzystal z pomocy a resztę olać bo szkoda nerwów
Roman ale ciebie nikt nie krytykuje i nie ma do ciebie pretensji
A zdradzisz w jakim języku programowania jest algorytm bo cos mi się o uszy odbil Python. Czysta ciekawość mną kieruje
Ble....
Nie lubię tego jezyka
Nie lubię tego jezyka
Jak tam panowie
U mnie cwu poszło to ma teraz co robic
Roman sorry muszę przepiac cwu bo przy takiej zadanej mam pierwsze ofiary
Tak, ale co z tego na szczęście nie dziecko
Na Maxa leci tak
Na Maxa leci tak
Ok udalo się przekonac. Zostaje ciągła praca
Staryk baniak se dodatkowo ociepl będą mniejsze straty
A myślisz że mam duże straty? Ela. Mnie 1-1,5 na 8 h to nie są duże straty
Kolejne foto 100%
Kolejne foto 100%
Weź kawałek pianki czy straej poduszki połóż na bojler i między poduszkę a bojler włóż rękę i poczujesz. A przy większej zadanej baniaka strty Ida w górę
Wierze ze tak jest ale 0,5kg grochu mnie nie zbawi jak strace przy ilościach jakie spalam.
Trochę offtopic będzie, ale wrzucam post o samochodzie w odpowiedni dział, może ktoś coś wie
Trochę offtopic będzie, ale wrzucam post o samochodzie w odpowiedni dział, może ktoś coś wie
Według mnie warto
Jedyny sens gdzie widziałbym żeby to zrobić to wejścia wszelakie inaczej dobrze ocieplone
Ja zrobiłem wełna że zlotkiem w lato baniak dłużej trzyma wodę to było zauważalne jak paliłem zasypowcem
Po dobiciu 40% trochę popiołu zrzuciłem
Roman mam pytanie po obserwacjach max
Wydaje mi się ze jak dłużej chodzi na max(pobranie cwu) to za dużo opqlu jest to minimalna ilość bo wystarczy że przedmuch podnióse z 10 na 13 i już zaczyna wypalac to co nagromadzil wcześniej więc ciut za dużo
Jeśli na maxa leci w normalnym trybie tzn bez nagłego większego zapotrzebowania wszystko ok.
Ogólnie wychodzi na to że jak leci na max długo to przedmuch 10 jest za mało a przedmuch 13 jest za dużo. Czy da sie czymś innym sterować żeby było powiedzmy w połowie?
Nie zmieniaj nic tylko jak możesz najpierw odpowiedz
Wydaje mi się ze jak dłużej chodzi na max(pobranie cwu) to za dużo opqlu jest to minimalna ilość bo wystarczy że przedmuch podnióse z 10 na 13 i już zaczyna wypalac to co nagromadzil wcześniej więc ciut za dużo
Jeśli na maxa leci w normalnym trybie tzn bez nagłego większego zapotrzebowania wszystko ok.
Ogólnie wychodzi na to że jak leci na max długo to przedmuch 10 jest za mało a przedmuch 13 jest za dużo. Czy da sie czymś innym sterować żeby było powiedzmy w połowie?
Nie zmieniaj nic tylko jak możesz najpierw odpowiedz
Ok spoko dzieki za odpowiedź. Czy większy wyprzedzenienie popsuje pracy w normalnym trybie którego jest 97%. Jak będę wiedział że znów większy pobór to pójdę poobserwowac.