IE 42
Re: verbomat
roman jak ci obiecałem z nowym rokiem nie będę się kłócił bluźnił z tobą na temat poprawnego działania obecnego oprogramowania i słowa dotrzymam to i ty nie rób mi złej reklamy mojego imienia
Rajmundzie. Wypowiedź się coś o tym sterowniku.... czekam na każda opinię
Rajmundzie. Wypowiedź się coś o tym sterowniku.... czekam na każda opinię
prawda piszesz tak powiedziałem-obecne oprogr które jest w sterowniku wygląda tak -kto zakupi sterownik to dostaje gratis wsparcie w raz z tobą czyli jesteś uwiązany grubą liną razem z sterownikiem
znasz moje stanowisko co by trza zmienić ale widocznie mam złe myśli w końcu ja umiem ster ustawić tylko na dwie moce i mi tak pasuje na obecne oprogr
znasz moje stanowisko co by trza zmienić ale widocznie mam złe myśli w końcu ja umiem ster ustawić tylko na dwie moce i mi tak pasuje na obecne oprogr
tak moim piecem steruje werbomat chociaż mam inny sterownik i jestem z nim związany kope lat i robi taką samą prace jak obecny
co mi brakuje mi w werbomacie
1 ustawienia dmuchawy na poszczególnych mocach -znam tylko na dwóch mocach perfekt
2sterownik nie ma prawa podawać trzy czwarte podawania czyli mam ustawione na wyższej mocy 5 sek podawania ale on ma zaprogr nie całe 5 i w tedy źle wychodzi zużycie jest na to obejście że zrobi pełne 5 sek ustawiając wyższą wartość w parametrze grzanie czas podawania ale wtedy wydłuża się przerwa
3 przerwa w podawania powinna być jednakowa na wszystkich mocach i wtedy użytkownik szybciej ogarnie sterownik
4 czas podawania powinien być pełny np ma podać 5 sekund to pieć
obecnie nawet nie mam wglądu na mój werbomat widocznie tak ma być-za kare moich poprzednich wpisów tak sobie myślę albo coś siadło w bramce
co mi brakuje mi w werbomacie
1 ustawienia dmuchawy na poszczególnych mocach -znam tylko na dwóch mocach perfekt
2sterownik nie ma prawa podawać trzy czwarte podawania czyli mam ustawione na wyższej mocy 5 sek podawania ale on ma zaprogr nie całe 5 i w tedy źle wychodzi zużycie jest na to obejście że zrobi pełne 5 sek ustawiając wyższą wartość w parametrze grzanie czas podawania ale wtedy wydłuża się przerwa
3 przerwa w podawania powinna być jednakowa na wszystkich mocach i wtedy użytkownik szybciej ogarnie sterownik
4 czas podawania powinien być pełny np ma podać 5 sekund to pieć
obecnie nawet nie mam wglądu na mój werbomat widocznie tak ma być-za kare moich poprzednich wpisów tak sobie myślę albo coś siadło w bramce
5 przedmuch siła i czas ma być taki sam na wszystkich mocach po pierwsze ustawiając go na najniższej mocy
6 wiadomo na wyższej mocy będzie większa siła bo i dmuchawa podstawowa ma większą moc itd
obecne oprogramowanie powyżej 2 mocy to dla mnie jako lajka- kogiel mogiel
6 wiadomo na wyższej mocy będzie większa siła bo i dmuchawa podstawowa ma większą moc itd
Heh może hasło Ci się pomyliło ale jakiś znak w nim.
Nie kombinuj tylko zrób sobie nowo konto na ie i dodaj od nowa ster i powinno być git
- ja Twój ster teraz widzę -
Nie kombinuj tylko zrób sobie nowo konto na ie i dodaj od nowa ster i powinno być git
- ja Twój ster teraz widzę -
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania
próbowałem nie potrafie-cienki jestem w tym temacie w sterowniku nic nie grzebałem
nowe konto założyć i d blada- dam sobie pokój do czasu jak podobno oprog będę miał nowe ale nie wiem czy to prawda i w którym żywocie
Obczaj czy ci do spamu nie wrzuciło
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Na jedno konto mailowe zapewne nie założy 2 kont w ie bo to by było bez sensu
Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka
dobra koledzy nie zabieram głosu bo się na komputerze nie znam -nigdy się nie starałem bo też nie miałem czasu opanować to ustrojstwo -zawsze mi prezes coś wgrywał
ale co do poniższych wpisów to jestem pewny racji mojej
ale co do poniższych wpisów to jestem pewny racji mojej
drodzy koledzy wypominki w listopadzie mam takie pytanko nie związane z waszą rozmową teraz czy zamawiając sterownik otrzymam go z uaktualnionym softem czy będę musiał sam sobie zaktualizować pozdr.
Ja tam nie wiem o co chodzi, ale "chodzi jak należy". To że ktoś nie kmini że chodzi inaczej niż inne sterowniki- z tego co się orientuję takie było założenie. Ja tam nie widzę żadnego problemu w tym jak działa. Miał chodzić w pełnym zakresie mocy i tak realizuje prawidłowo proces spalania - to dotyczy algo Verba. Równie dobrze można ustawić sobie tylko dwie moce lub tylko jedną- żeby pracował dwustanowo. Dodatkowo ma być dołożony jeszcze jeden algorytm. Także użytkownik IE będzie miał bardzo szeroki zakres wyboru jak będzie wyglądał u niego proces spalania.rajmund pisze:5 przedmuch siła i czas ma być taki sam na wszystkich mocach po pierwsze ustawiając go na najniższej mocy
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Najprawdopodobniej dostaniesz z wersja 36 która jest ostatnią stabilną. Na dniach ma pojawić się nowsza. Pewnie będziesz musiał już ją sobie sam wrzucić, ale nie ma tam żadnej filozofii.lukasz42 pisze:drodzy koledzy wypominki w listopadzie mam takie pytanko nie związane z waszą rozmową teraz czy zamawiając sterownik otrzymam go z uaktualnionym softem czy będę musiał sam sobie zaktualizować pozdr.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Niby nie śpieszy wstrzymać się mogę ale czasami nadchodzi czas na zmiany
Haha a ja doskonale rozumiem Łukasza, jak już podejmie decyzję to ster chce jak najszybciej. To kiedy będzie nowy soft musisz u p Leszek pytać bo jak przeczytałeś tu wszystko to wiesz ze soft powinien już być
Też bym już dawno kupił ten ster ale czekam aż net będzie na ful wypasie wykresy itp.
Wyczytałem że do świąt tylko których
Kolego Rafale a co ci pomogą wykresy itd w spalaniu
No może nic ale lubię mieć widzieć statystyki