lukasz42 pisze: ↑8 sty 2018, o 17:38
Panowie mam na zbyciu sterownik tech st-430 (regulator zaworu 3lub 4d ) może komuś się przyda . Używany nie cały rok . Polecam
Łukasz - zrób sobie tu na forum w dziale OFF TOP wątek - ogłoszenie o sprzedaży stera - opisz co i jak i ile chcesz i może ktoś się czasem znajdzie
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania
U mnie na "czesku" tak to leci. Wieje ze wschodu jak diabli. Wyczystkę musiałem miotłą podeprzeć bo zamykało no i Z-tke zamknąć bo wiało jak na zewnątrz (mam nieszczelne drzwi zewnętrzne więc wystarczy teraz powietrza przez nie;) ).
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
A już miałem dać pomysla co by wywalić tłoka i sprzedawać go osobno gdyby ktoś chciał kupić, a wersje dla retorty gonić bez "tłoka". Były by dwie wersje sterownika tłok i retorta.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
w automacie ustawiasz ster na dwie moce na wyrost i ustawiasz ile sekund i z jaką mocą ma kręcić jeszcze dmuchawka jak piec dojdzie do temp zadanej
i finito
to jest najlepszy dwustan jaki inni nie mają-prawda kol werb
energotop pisze:U mnie na "czesku" tak to leci. Wieje ze wschodu jak diabli. Wyczystkę musiałem miotłą podeprzeć bo zamykało no i Z-tke zamknąć bo wiało jak na zewnątrz (mam nieszczelne drzwi zewnętrzne więc wystarczy teraz powietrza przez nie;) ).
Dzisiaj od południa do teraz dodatkowo włączyłem do ogrzewania w przyziemiu dwa pomieszczenia t.j. warsztat i salonik ogrodowy łącznie 32 m2 na 2 grzejnikach no to muszę powiedzieć, że ster prawidłowo zareagował, bo jak ma ustawioną moc 40 na 70 i schodził też na 40 % to po zwiększeniu obciążenia chodził głównie na 70 a czasami tylko schodził na 60 % .
No wiadomo, spalanie dobowe też wzrosło 16,5 na 18 st C.