Aktualizacje forum
Re: Aktualizacje forum
Teraz lepiej
Poprzedni miał lepszy układ, i nie męczył oczu. Ustawiaj jaki chcesz.
Jest na forum parę już zainstalowanych a jeszcze coś wrzucę tak, że możesz poprzeglądać i coś tam wybrać
Ja nie będę wybierał, Twoje forum, ustawiaj co chcesz.
Jak na razie, najlepiej wyglądał ten ciemny z innym układem strony. Mało kolorów, czytelny itd. Może znajdziesz coś fajnego, to Ci powiem.
Jak na razie, najlepiej wyglądał ten ciemny z innym układem strony. Mało kolorów, czytelny itd. Może znajdziesz coś fajnego, to Ci powiem.
Na razie mamy zainstalowane na forum takie style - tu można podejrzeć i ocenić który będzie najlepszy:
Blackfog - index.php?style=19&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
prosilver - index.php?style=1&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
Black-Siver - index.php?style=13&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
Black-Siver-Slim - index.php?style=13&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
Black-Siver-Split - index.php?style=15&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
BlackBoard - index.php?style=16&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
Carbon - index.php?style=17&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
prosilver Special Edition - index.php?style=20&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
Quantum Codex - index.php?style=18&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
Blackfog - index.php?style=19&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
prosilver - index.php?style=1&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
Black-Siver - index.php?style=13&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
Black-Siver-Slim - index.php?style=13&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
Black-Siver-Split - index.php?style=15&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
BlackBoard - index.php?style=16&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
Carbon - index.php?style=17&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
prosilver Special Edition - index.php?style=20&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
Quantum Codex - index.php?style=18&sid=e16d7f9cee86e39acf2e6984dd4b0efc
Teraz sobie wciśnij CTRL i +/- na kalwierni. Ten się dobrze skaluje, ori też się dobrze skalował.
Dla mnie to ważne, bo mam 1920x1080 ekran w lapku.
Dla mnie to ważne, bo mam 1920x1080 ekran w lapku.
Fakt skaluje poprawnie.
Jak dla mnie ten styl prosilver jest prosty i wystarczający ale powinien być ciemniejszy jakiś szaro ciemny a takiego jeszcze nie znalazłem.
Ok. może ktoś jeszcze coś znajdzie.
Ten aktualny BlackBoard nie wiem czy nie jest za ciemny ale niech postoi to zobaczymy.
Jak dla mnie ten styl prosilver jest prosty i wystarczający ale powinien być ciemniejszy jakiś szaro ciemny a takiego jeszcze nie znalazłem.
Ok. może ktoś jeszcze coś znajdzie.
Ten aktualny BlackBoard nie wiem czy nie jest za ciemny ale niech postoi to zobaczymy.
Eeee tam spoko - ważniejszy jest ster niż kolor forum - ha ha
Jak dla mnie, jak nie wali w oczy i się poprawnie skaluje, to jest OK.
O widzisz... ustaw prosilver, a każdy sobie wybierze jak chce widzieć forum, w profilu idzie zapisać.
Zmiana stylów forum użytkownika:
Edytujemy swój profil użytkownika:
Czyli logujemy się na forum:
- pod swoja nazwą pod ikonką wchodzimy w menu "wyświetl profil"
- tam wchodzimy w menu "edytuj profil"
- dalej wchodzimy do "ustawienia wytryny" i tam z rozwijanego menu wybieramy sobie "styl witryny" na jaki chcemy z tcyh tam zainstalowanych.
- po wybraniu stylu na dole naciskamy przycisk "wyślij" i to wszystko.
W ten sposób po zalogowaniu na forum zawsze będziemy mieli swój styl i kropka.
Jak ktoś znajdzie jakiś ciekawy styl pasujący do naszego forum phpbb3 w wersji 3.2.5 to chętnie go zainstaluję i będzie następny do wyboru.
Edytujemy swój profil użytkownika:
Czyli logujemy się na forum:
- pod swoja nazwą pod ikonką wchodzimy w menu "wyświetl profil"
- tam wchodzimy w menu "edytuj profil"
- dalej wchodzimy do "ustawienia wytryny" i tam z rozwijanego menu wybieramy sobie "styl witryny" na jaki chcemy z tcyh tam zainstalowanych.
- po wybraniu stylu na dole naciskamy przycisk "wyślij" i to wszystko.
W ten sposób po zalogowaniu na forum zawsze będziemy mieli swój styl i kropka.
Jak ktoś znajdzie jakiś ciekawy styl pasujący do naszego forum phpbb3 w wersji 3.2.5 to chętnie go zainstaluję i będzie następny do wyboru.
Dzisiaj parę godzin nie było bez dostępu do forum - a przyczyną była awaria serwera, który fizycznie znajduje się we Francji.
Spoko nikt serwerowni nie napadł i nie spalił a jedynie grub się wyłożył i musieli go ponownie pod instalować i zabotować system.
Wszystko śmiga - ale jakby były widoczne jakieś usterki to proszę tu pisać
Spoko nikt serwerowni nie napadł i nie spalił a jedynie grub się wyłożył i musieli go ponownie pod instalować i zabotować system.
Wszystko śmiga - ale jakby były widoczne jakieś usterki to proszę tu pisać
Na serwer we Francji gdzie leży nasze forum było włamanie i wskutek zaistniałych uszkodzeń stracono część danych. Udało się odtworzyć pliki jedynie ze stanem na maj 2019 roku, ponieważ bieżące kopie również były uszkodzone.
Tak więc parę naszych postów może brakować
Tak więc parę naszych postów może brakować
Raczej nie zauważą
Serwer został zhakowany i zaszyfrowany przez jakichś " hakerów " którzy zażyczyli sobie sporo kasy za odszyfrowanie. Właściciel fizycznego serwera pokazał im palec i przywrócił wszystko z wcześniejszych kopii zapasowych, tych które były wolne od wirusów. Ze wszystkim się jeszcze nie uporali ale są na dobrej drodze
Serwer został zhakowany i zaszyfrowany przez jakichś " hakerów " którzy zażyczyli sobie sporo kasy za odszyfrowanie. Właściciel fizycznego serwera pokazał im palec i przywrócił wszystko z wcześniejszych kopii zapasowych, tych które były wolne od wirusów. Ze wszystkim się jeszcze nie uporali ale są na dobrej drodze