Jednak poranna inspekcja nie powinna być) biona zaraz po przebudzeniu. Teraz poszedłem a tam dużo sadzy, ale widzę Roman że straciłeś chyba cierpliwość do mojego kotła. Powodów może być kilka. Faktycznie inaczej kocioł pracuje jak czysty, albo zły opał, albo ja źle informacje, albo uważasz że ja coś sciemniam sprawdzajac. Jak pisalem na starym sterowniku dwustanie też się tak robiło miał stała moc wialo to topil. Nie chcę zawracać Ci głowy ustawianiem i spędzaniem czasu nad moim kotlem szczególnie że już b dużo go poświęciles za co Ci dziękuję.
Jeśli faktycznie straciłeś cierpliwość to sam będę ustawial i podpytywal.
Do tego co Energo pisałeś na zdjęciach jak się przyjrzałem to naprawdę wygląda to lepiej, dużo lepiej. Jak są spieki żar jest jakieś 3-4 cm nad korona jak zrzuce spieczone to sięga tak głęboko że żar robi się równo z korona a czasami mały kraterek, bo spada popiół szary i doklejone do niego żar.
Zastanawia mnie też czemu Hef serwis karze ustawić dmuchawe max i regulować przeslona. Może u mnie trzeba ogólnie dmuchawe ustawic 'wyżej' i zacząć bawić się przeslona. Jak to słynne powiedzenie 'nie wiem nie znam się zarobiony jestem'
. Dlatego prosiłbym Cię Roman że jak masz dość powiedz i sam będę próbował ogarnąć to co jest
Ech się rozpisałem sorry za długi wywod
Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka