IE 42
Re: verbomat
Ale szkodzi on tyle że syfi??
Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka
Staryk 30 parę lat temu w wojsku jeszcze jak byłem to mówili że nie da to się tylko hełmu na drugą stronę obrócić i sprzątaczki wyruchać
Hełm wiadomo stalowy a sprzątaczek w wojsku nie było i trzeba by kolegę dmuchnąć
To tak w formie żartu.
Wiadomo że wygodniej byłoby to wyciągnąć i jest wsio na widoku ale przy odrobinie chęci w sobote bys to sam ogarnął od wewnątrz, chodzi o to żeby sprawdzić czy cos nie jest uszkodzone, jak już pisałem Roman widział jak wyglądało kolano po 4 latach w Galmecie.
Co do deflektora to "mądrzy" zalecali umieszczenie w wysokości od 12 do 16cm na palnikiem o ile dobrze pamiętam.
Mato niby wyhamować i rozproszyć płomień tak żeby smagał po ściankach wymiennika zwiększając odbiór ciepła.
W większości przypadków na tych palnikach świeci się świeczuszka i co ma ten deflektor rozproszyć?
A zrób no jeszcze jakaś fotke całego tego stworzenia od przodu jakbyś był w kotłowni.
Hełm wiadomo stalowy a sprzątaczek w wojsku nie było i trzeba by kolegę dmuchnąć
To tak w formie żartu.
Wiadomo że wygodniej byłoby to wyciągnąć i jest wsio na widoku ale przy odrobinie chęci w sobote bys to sam ogarnął od wewnątrz, chodzi o to żeby sprawdzić czy cos nie jest uszkodzone, jak już pisałem Roman widział jak wyglądało kolano po 4 latach w Galmecie.
Co do deflektora to "mądrzy" zalecali umieszczenie w wysokości od 12 do 16cm na palnikiem o ile dobrze pamiętam.
Mato niby wyhamować i rozproszyć płomień tak żeby smagał po ściankach wymiennika zwiększając odbiór ciepła.
W większości przypadków na tych palnikach świeci się świeczuszka i co ma ten deflektor rozproszyć?
A zrób no jeszcze jakaś fotke całego tego stworzenia od przodu jakbyś był w kotłowni.
Powiek tak może łatwiej będzie zajrzeć na stronę hefa tj eko plus 38kw a mój wygląda tak
Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu TapatalkaRe: verbomat
No widzę że zwariował i każe mi opał uzupełniać. Co teraz?
Rozumiem że znalazłes sposób na reset spalania
Jeszcze powiedz mi jak to się robi taki resecik
Czyli nie jestem sam z tym resetem. Myślałem że mam już coś z prądem nie tak. Może Leszek sprawdzi tą płytę co mu zawiozłem i dojdzie do tego co go powoduje.verb pisze:staryk, wywaliłem Ci ster na moment... to samo było u JTFX.
To może powiecie co się dziejeJTFX pisze:Czyli nie jestem sam z tym resetem. Myślałem że mam już coś z prądem nie tak. Może Leszek sprawdzi tą płytę co mu zawiozłem i dojdzie do tego co go powoduje.verb pisze:staryk, wywaliłem Ci ster na moment... to samo było u JTFX.
Ciekawe jest to że kg/d lecą kg/h nie.
Kg/h dopiero po dobie dobrze pokażą wynikstaryk pisze:Ciekawe jest to że kg/d lecą kg/h nie.
A rozumiem że reset to tajemnica?
U mnie miał miejsce jak Roman dokonywał zmiany parametrów raz zdalnie.staryk pisze:A rozumiem że reset to tajemnica?
Na pierwszej płycie miałem tak dwa razy jak ustawiałem zasyp bezpośrednio ze sterownika. Co go powoduje nie mam pojęcia. Leszek ma to sprawdzić.
I dostałeś w ramach gwarancji 2 płytę?
Tak wymienił mi Leszek płytę.staryk pisze:I dostałeś w ramach gwarancji 2 płytę?
A pochwal się co mieszales i się wysypalo?
No to pięknie
Byłem u kotła, i chodzil akurat na mocy 50% i mialem wrażenie że płomień był bardzo ciemny
Prawie że, ale już długo bez czyszczenia pracuje
https://youtu.be/7QW5-Grt3ic
https://m.youtube.com/channel/UC8CASJjD8_5CFrqoGg5ORSg
Panowie co wy na to ? Czeski eko
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
https://m.youtube.com/channel/UC8CASJjD8_5CFrqoGg5ORSg
Panowie co wy na to ? Czeski eko
Nie kopci.
U mnie operacja się udała pacjent żyje.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Tylko mnie te kopcenie drażni nie wiem jak zaradzić. Węgiel torche mokry może przez to
A czemu to lepiej? Jestem ciekaw jak by to szło przy twoim algorytmie przeważnie mi podkopci przy podawaniu