IE 42
Re: IE 42
W sterze masz kostkę. N to neutral, i to jest Twój niebieski kabelek, dwa pozostałe są od obrotu. Tylko nie wiem który jest który. Najlepiej wyprowadź ze stera kawałek kabla z kostką, neutral musisz widzieć który to, te dwa obrócisz jeśli zawór z złą stronę pójdzie. W parametrach trzeba wpisać czas otwarcia, a to masz napisane na napędzie.
lukasz42 - tak z ciekawości zapytam gdzie masz ten zawór zamontowany, i w czym ma Ci on pomóc ?
Ja parę lat wcześniej też kombinowałem z zaworem trójdrożnym ale doszedłem do wniosku, że na nic on mi nie potrzebny. CO puszczam na grzejniki z taką temperaturą jaka na kotle jest a na grzejnikach są termostaty, które regulują temp. w pomieszczeniach tak więc zawór n.drogowy jest mi zbędny. Zwłaszcza w kotłach żeliwnych gdzie nie trzeba chronić powrotu przed utratą gwarancji:)
No ale każda instalacja jest inna i każdy kombinuje na swój sposób aby coś polepszyć
Ja parę lat wcześniej też kombinowałem z zaworem trójdrożnym ale doszedłem do wniosku, że na nic on mi nie potrzebny. CO puszczam na grzejniki z taką temperaturą jaka na kotle jest a na grzejnikach są termostaty, które regulują temp. w pomieszczeniach tak więc zawór n.drogowy jest mi zbędny. Zwłaszcza w kotłach żeliwnych gdzie nie trzeba chronić powrotu przed utratą gwarancji:)
No ale każda instalacja jest inna i każdy kombinuje na swój sposób aby coś polepszyć
Powierzchnia ogrzewana 240m2 z kotłownią
Zestawienia oraz bieżące statystyki spalania
Mój sterownik verbomat
Kocioł Kielar ECO2 35/25 kw
Powierzchnia użytkowa budynku 308 m2
Ochronę powrotu możesz też uzyskać funkcją "CW + ochrona powrotu " i gotowe
Mój sterownik verbomat